Κυμβελίνος του Σαίξπηρ στο Θέατρο Εξαρχείων

14 Οκτωβρίου 2016

Στην έκτη της παραγωγή η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων παρουσιάζει την αινιγματική περιπετειώδη κωμωδία του Σαίξπηρ «Κυμβελίνος» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν. 

Ο Κυμβελίνος, ο βασιλιάς της Βρετανίας, προορίζει την μοναχοκόρη του Ιννογένη για τον γιο της δεύτερης συζύγου του. Όταν η Ιννογένη εναντιώνεται και παντρεύεται τον Πόστουμο, ο Κυμβελίνος εξορίζει τον ανεπιθύμητο γαμπρό του. Στην εξορία του ο Πόστουμος θα στοιχηματίσει με τον Ιάκιμο, έναν Ιταλό τυχοδιώκτη, πως η Ιννογένη του είναι η πιστότερη γυναίκα στον κόσμο. Ο Ιάκιμος κάνει τα πάντα ώστε να την παρουσιάσει άπιστη και ο Πόστουμος αποφασίσει να την εκδικηθεί. Από το σημείο αυτό θα ξεκινήσει για την Ιννογένη και την υπηρέτρια της ένα γοητευτικό όσο και επικίνδυνο ταξίδι πνευματικής και συναισθηματικής ενηλικίωσης. 

Έργο της ωριμότητας του Σαίξπηρ ο «Κυμβελίνος» καταφέρνει να συγκεντρώσει πολλές από τις αρετές των αριστουργημάτων του ποιητή: καταιγιστική πλοκή, υψηλό χιούμορ, κορυφαίες κωμικές στιγμές – και πάνω απ' όλα μια αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή. Μια σπουδαία κωμωδία τοποθετημένη στο γνώριμο πλαίσιο των αμερικάνικων ταινιών του 1960 – γεμάτη κρυφούς έρωτες, προδοσίες, μεταμφιέσεις, περιπλανήσεις, δολοπλοκίες, αφελείς εραστές, ραδιούργες μητριές και φόντο την οικονομική κρίση της Ευρώπης. Ένα έργο του Oυίλλιαμ Σαίξπηρ που σπάνια παρουσιάζεται στην ελληνική σκηνή. 

 

Διανομή:

Τάκης Βουτέρης, Αντώνης Φραγκάκης, Ελένη Κρίτα, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Εξαρχέας, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Ρωμανός Μαρούδης

 

Συντελεστές: 

Μετάφραση-σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν

Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Κινησιολογία: Φρόσω Κορρού

Δραματολόγος: Κατερίνα Διακουμοπούλου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Αλίκη Μπομποτά - Ειρήνη Δρακοπούλου

Επικοινωνία-προβολή: BrainCo

Διεύθυνση παραγωγής: Λευτέρης Κώτσης

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

 

από 14 Οκτωβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2016 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 

Παρασκευή στις 21.00

Σάββατο στις 21.00

Κυριακή στις 19.00

Θέατρο Εξαρχείων

Θεμιστοκλέους 69

Τηλέφωνο: 210 33 00 879

 

Εισιτήρια:

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-exarhion/kymvelinos/#description

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ