Ιταλία: Έφυγε από τη ζωή ο Ευάγγελος Τυπάλδο

Έφυγε από τη ζωή, ο Ευάγγελος Τυπάλδος, μέλος της ιστορικής Αδελφότητας των Ελλήνων της Νάπολης, επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτικό στέλεχος της Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπανίας και πρώην Πρόξενος της Ελλάδας στη Νάπολη, τη δεκαετία του ’60.

Η οικογένεια Τυπάλδου είναι η ιστορία της Ομογένειας της Νάπολης. Πολλά μέλη της χρημάτισαν για σχεδόν 100 χρόνια Πρόξενοι της Ελλάδος στη Νάπολη και ηγετικά στελέχη της Ελληνικής Αδελφότητας από το 1861.

Πριν δύο χρόνια το Υπουργείο Εξωτερικών, μετά από πρόταση της Ελληνικής Κοινότητας και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδερφοτήτων Ιταλίας, απένειμε Τιμητικό Έπαινο στον Ευάγγελο Τυπάλδο για την προσφορά της οικογένειας του και του ιδίου στην ιστορική παροικία της Νάπολης και στον ελληνισμό της Νότιας Ιταλίας.

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Γεώργιος Μαρκαντωνάτος, τονίζοντας ότι η προσφορά και το έργο του Ευάγγελου Τυπάλδου προς την Ελλάδα και τον οικουμενικό ελληνισμό θα αποτελέσει για όλους πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, με ανακοίνωση του εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του εκλιπόντος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα