Χοιρινό με Μήλα

17 Οκτωβρίου 2016

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μπούτι χοιρινό
2 πράσινα μήλα
4 πατάτες
2 μεσαία κρεμμύδια
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
500 ml ζωμό κοτόπουλου
δενδρολίβανο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε στον πάτο της γάστρας μαζί με τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και το ένα μήλο καθαρισμένο σε κομμάτια, χωρίς την φλούδα του.

Κόβουμε το άλλο μήλο σε φέτες μισού εκατοστού με την φλούδα του.

Χαράσσουμε το χοιρινό σε μερίδες πάχους 2 εκατοστών, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μία φέτα μήλου ανάμεσα από κάθε κομμάτι του.

Tip: αν το χοιρινό που έχουμε είναι σε δύο κομμάτια, απλά συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία τοποθετώντας το 2ο κομμάτι δίπλα στο 1ο με μία φέτα μήλου ενδιάμεσα.

Από πάνω ρίχνουμε τον ζωμό από το κοτόπουλο και μετά το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο και το φαγητό μας είναι έτοιμο για φούρνο!

Ψήνουμε με σκεπασμένη τη γάστρα στους 200 °C για 1,5 ώρα περίπου και μετά αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε με το αγαπημένο μας κρασί και καλή παρέα.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου! 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ