Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών

Σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, σε πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν προχθές το πρωί στην Ανθούσα, έναν 23χρονο υπήκοο Αλβανίας και το απόγευμα της ιδίας ημέρας συνελήφθηκαν στην Παλλήνη, δύο ακόμα ομοεθνείς του, ηλικίας 22 και 23 ετών, μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, λίγες ώρες νωρίτερα, οι δύο από τους συλληφθέντες, στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής, επιβιβάσθηκαν σε ταξί που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός, ως πελάτες και του ζήτησαν να τους μεταφέρει στην Παιανία. Κατά τη διαδρομή, σε ερημικό σημείο, τον απείλησαν με περίστροφο και με μαχαίρι, του αφαίρεσαν τις εισπράξεις και τον αποβίβασαν βίαια από το αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια, επιβίβασαν στο ταξί και τρίτο συνεργό τους και αμέσως μετά, φορώντας κουκούλες, λήστεψαν με την απειλή καραμπίνας και πιστολιού, δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στην Παλλήνη και στον Γέρακα, αρπάζοντας συνολικά περίπου 1.700 ευρώ.

Οι δράστες ομολόγησαν τις πράξεις τους και αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες. Σε έρευνα σε υπαίθριους χώρους, κοντά στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μια κυνηγετική καραμπίνα με κομμένη κάννη, ένα περίστροφο κρότου, φυσίγγια, κουκούλες και γάντια.

Όπως διαπιστώθηκε, την κυνηγετική καραμπίνα την είχαν αφαιρέσει από εξοχική κατοικία που είχαν διαρρήξει στην Παλλήνη, όπου επίσης είχαν διαρρήξει και παρεκκλήσι που βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Ακόμα είχαν διαπράξει μία ένοπλη ληστεία σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στην Παλλήνη.

Σημειώνεται ότι, ο ένας από τους 23χρονους, είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, την 26-11-2012 από το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά ετών και τεσσάρων μηνών, για τέσσερις ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, το 2009.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα