Κατεπείγουσα έρευνα για την υπόθεση του αντιπροέδρου του ΣτΕ

19 Οκτωβρίου 2016

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε στον Eισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά, να αναζητήσει τους υπεύθυνους της υποκλοπής της προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ανώτατου δικαστή, μέρος της οποίας δημοσιοποιήθηκε προ λίγων ημερών σε ΜΜΕ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε σήμερα ότι διαβίβασε στην Eισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, δειγματοληπτικά «ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες».

Τα στοιχεία που διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην Eισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφορούν τη διαρροή στον Τύπο προσωπικών δεδομένων δικαστικού λειτουργού του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο οποίος συμμετέχει στη σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ που θα κρίνει τις τηλεοπτικές άδειες.

Xθες δυο δικαστικές Ενώσεις ζήτησαν την παρέμβαση της πολιτείας και των εισαγγελικών αρχών για το θέμα.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

 

Διαβάστε ακόμη:

 

http://www.boro.gr/147515/dhmosieymata-theloyn-ton-antiproedro-toy-ste-na-ekviazetai

 

http://www.boro.gr/147687/ypoyrgos-dikaiosynhs-kai-me-ton-xwrofylaka-kai-me-ton-astyfylaka

 

 

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ