Η 1η Γαστρονομική Έκθεση στην Έδεσσα

Τραγανά κεράσια, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και τυρί μπάτσο, κατακλύζουν από χθες έως και την Κυριακή, 19 Μαΐου, την 1η Γαστρονομική Έκθεση της ‘Εδεσσας και είναι έτοιμα να κερδίσουν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Τα τοπικά προϊόντα σχεδιάζουν δυναμική “εισβολή” στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της περιοχής καθώς θα συμπεριληφθούν στο πιστοποιημένο ελληνικό πρωινό, το οποίο θεσμοθετείται και αναγνωρίζεται διεθνώς ως Greek Breakfast.

“Το ελληνικό πρωινό μπορεί να διαφοροποιείται ανά περιοχή με άξονα το τι παράγει ο κάθε τόπος. Έτσι, εμείς θα προσθέσουμε γεύσεις από τα δικά μας προϊόντα που είναι το κεράσι και το τυρί μπάτσο”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπεύθυνος τουρισμού του δήμου ‘Εδεσσας, Ευάγγελος Κυριάκου. Η 1η Γαστρονομική ‘Εκθεση οργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Οι δρόμοι της γαστρονομίας του Καϊμακτσαλάν” και πραγματοποιείται στο Πάρκο Καταρρακτών.

Στην έκθεση συμμετέχει και ο δήμος του Καβαντάρτσι από την ΠΓΔΜ. Ο δήμος της ‘Εδεσσας συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο δήμο, που είναι φημισμένος για τα κρασιά του, και στο πλαίσιο μιας καλύτερης συνεργασίας σχεδιάζονται -και από τις δύο πλευρές- συνταγές που να συνδυάζουν τα κρασιά με τα κεράσια.

Παράλληλα, με τη γαστρονομική έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε παραδοσιακό νερόμυλο της πόλης καλλιτεχνική έκθεση με τίτλο “Οι δρόμοι του κερασιού”. Είκοσι τέσσερις καλλιτέχνες της ‘Εδεσσας θα εκθέσουν, για τις επόμενες 20 ημέρες, έργα εμπνευσμένα από την τοπική ταυτότητα και την ιστορία του κερασιού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα