Τσοχατζόπουλος: είναι όλα στημένα

19 Οκτωβρίου 2016

Η αγορά των τεσσάρων υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό έγινε «σκάνδαλο από το 2006 και μετά», υποστήριξε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που απολογείται για τρίτη ημέρα, ενώπιον του πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τις παράνομες αμοιβές που φέρεται να έλαβε ως υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο πρώην υπουργός, καταδικασμένος σε 20ετή κάθειρξη για «μαύρο πολιτικό χρήμα» από την αγορά των υποβρυχίων και των TOR-M1, οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι «παραμύθια». Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε «σκάνδαλο όσα έγιναν με την προμήθεια των υποβρυχίων από το 2006 και μετά»:

«Τα χρόνια μετά το 2006, η ανάδοχος γερμανική εταιρεία είχε δυσκολίες να προχωρήσει κανονικά η υλοποίηση του έργου των υποβρυχίων. Είναι σκάνδαλο αυτό που έχει γίνει… έχουμε ζημιά τεράστια, πολιτική, στρατιωτική, αμυντική. Η Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσει αποζημίωση αν αποδείξει ότι την ευθύνη την έχει η εταιρεία. Δεν μπορεί να φταίει μόνο ένας. Το να μην κάνεις τίποτα και δήθεν να “παζαρεύεις” είναι καταστροφή. Και αυτό κάνανε αυτοί οι κύριοι από το 2006 και μετά.»

Αναφερόμενος στο σκέλος της κατηγορίας που αφορά την προμήθεια των ρωσικών TOR-M1, ο κ. Τσοχατζόπουλος επανέλαβε στους εφέτες πως η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2004, δεν εντόπισε ο,τιδήποτε επιλήψιμο.

Και στην σημερινή συνεδρίαση ο πρώην υπουργός αρνήθηκε κάθε σχέση με τις υπεράκτιες εταιρείες, που κατά την δικογραφία, εμπλέκονται στην διακίνηση και απόκρυψη των παράνομων χρημάτων, επαναλαμβάνοντας ότι ανήκουν στον ξάδερφο του, Νίκο Ζήγρα.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από τον Πρόεδρο για ποιο λόγο «καταμαρτυρεί εναντίον σας όλα αυτά ο κ. Ζήγρας» και απάντησε πως ο ξάδερφος και άλλοτε στενός συνεργάτης του «εξαγοράστηκε από τον Γ. Παπανδρέου». Όπως ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός για τον συγκατηγορούμενό του Νίκο Ζήγρα: «Χώρισαν οι δρόμοι μας γιατί επέλεξε να πάει στην πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, του Καρχιμάκη και της ΕΥΠ. Για έναν λόγο δεν έπρεπε να το κάνει αυτό: Γιατί στη Θεσσαλονίκη μας ξέρουν... ήταν ο αγαπημένος μου ξάδερφος και εξαγοράστηκε από τον Παπανδρέου. Στο ΠΑΣΟΚ δεν ήμουν κανένας τυχαίος. Γι’ αυτό ήθελαν να με εξαφανίσουν πολιτικά, διότι κινδύνευαν».

Πρόσθεσε επίσης ο κ. Τσοχατζόπουλος, πως διαρρήξεις που είχαν γίνει στο γραφείο του στο κτίριο της οδού Κομνά Τράκα στην Κυψέλη, είχαν «ενορχηστρωθεί από την ΕΥΠ» και ότι οι «διαρρήκτες» φρόντισαν «να εξαφανίσουν υλικό και να “προσθέσουν” υλικό, καθώς η ΕΥΠ τους έδωσε εξοπλισμό και οδηγίες τι να κάνουν… έψαξαν για συγκεκριμένα πράγματα». Όπως είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος στους δικαστές: «Είναι όλα στημένα, αυτό προσπαθώ να σας εξηγήσω από την αρχή».

Οι αναφορές του κ. Τσοχατζόπουλου στον παρόντα στο εδώλιο ξάδερφό του, Νίκο Ζήγρα, προκάλεσαν πολλές φορές την αντίδραση του δεύτερου, ο οποίος δυνατά μονολογούσε «Τι λέει; Ψεύδεται ο άνθρωπος.» Σε άλλο σημείο, ο κ. Ζήγρας, καταδικασμένος σε 6 ετών κάθειρξη με αναστολή, σχολίασε για τον απολογούμενο: «Κατέστρεψε τη χώρα και εξακολουθεί να μιλάει!».

Η απολογία συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

 

Διαβάστε ακόμη: 

 

http://www.boro.gr/146023/h-apologia-tsoxatzopoyloy

 

http://www.boro.gr/146855/tsoxatzopoylos-politikh-eythynh-paraskhniakwn-kyklwn-toy-g-papandreoy

 

 

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....