Μαυρομάτικα φασόλια με λαχανικά

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>500 γρ. φασόλια µαυροµάτικα, µουσκεµένα αποβραδίς</li>
<li>1½ λίτρο νερό</li>
<li>3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>1 κιλό χόρτα εποχής, καθαρισµένα και χοντροκοµµένα</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκοµµένη</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για το σερβίρισµα</strong></p>
<ul>
<li>300 – 400 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, ψηµένα για 10 λεπτά στο φούρνο και κοµµένα σε φέτες</li>
<li>120 ml ελαιόλαδο</li>
<li>2 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί</li>
<li>τα φύλλα από 1/2 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένα</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 6</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 1 ώρα</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> περίπου 1 ώρα</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> <strong>Φασόλια:</strong> Σουρώνουµε τα φασόλια και τα βάζουµε να βράσουν σε µια µεγάλη κατσαρόλα, στο νερό, για περίπου 1 ώρα, σε χαμηλή φωτιά, να µαλακώσουν. Στην κατσαρόλα θα πρέπει να έχει αποµείνει τόσος ζωµός ώστε το φαγητό να µοιάζει µε πηχτή σούπα.</p>
<p> </p>
<p>Αν τα προτιµάµε πιο στεγνά, τα σουρώνουµε. Σε µια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε τα χόρτα µε το σκόρδο, για περίπου 5 λεπτά, να µαραθούν.</p>
<p> </p>
<p><strong>Σερβίρισµα:</strong> Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τα µαυροµάτικα, τα κοµµένα λουκάνικα, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το µαϊντανό, τα σέσκουλα, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουµε. Συνοδεύουµε µε φρέσκο ψωµί.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα