Κανελόνια μπολονέζ

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>500 γρ. κανελόνια</li>
<li>500 γρ. μοσχαρίσια ελιά, κομμένη με το μαχαίρι σε μικρούς κύβους, περίπου</li>
<li>1/2 εκ. (Αν δεν έχουμε χρόνο, εμείς ή ο κρεοπώλης μας, ζητάμε να περάσει το κρέας από τη μηχανή του κιμά, μία μόνο φορά)</li>
<li>200 γρ. χοιρινός λαιμός, κομμένος με το μαχαίρι σε μικρούς κύβους, περίπου 1/2 εκ. (Αν δεν έχουμε χρόνο, εμείς ή ο κρεοπώλης μας, ζητάμε να περάσει το κρέας από τη μηχανή του κιμά, μία μόνο φορά)</li>
<li>100 γρ. λουκάνικο χωριάτικο</li>
<li>2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές</li>
<li>200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη</li>
<li>2 μέτρια κρεμμύδια, ξερά, σε ψιλά καρέ</li>
<li>200 ml κόκκινο κρασί, ξηρό</li>
<li>1 φύλλο δάφνης</li>
<li>150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη</li>
<li>50 ml ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για τη σάλτσα</strong></p>
<ul>
<li>350 ml φρέσκο γάλα</li>
<li>250 ml ζωμός κότας ζεστός ή νερό</li>
<li>130 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη</li>
<li>50 γρ. ψωμί, κατά προτίμηση μπαγιάτικο, θρυμματισμένο σε χοντρά ψίχουλα</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 6</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20'</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 2 ώρες</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Mε ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι και το χοιρινό για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το λουκάνικο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1 – 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη δάφνη, αλατοπίπερο και 300 ml νερό. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη δάφνη.</p>
<p> </p>
<p>Προσθέτουμε την παρμεζάνα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει λίγο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τα κανελόνια ακριβώς. Γεμίζουμε το κανελόνια με το μείγμα του κιμά (με τη βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού) και τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το ζωμό, το ψωμί, την παρμεζάνα και περιχύνουμε τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να απορροφήσουν τα υγρά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα