Πολύχρωμες πιπεριές σε βάζο

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>6 χρωματιστές πιπεριές</span></li>
<li><span>2 σκ. σκόρδο</span></li>
<li><span>ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>4 κόκκοι πιπέρι</span></li>
<li><span>1 καυτερή πιπεριά</span></li>
<li><span>10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>1. Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές και τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 35-40΄ μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στη φλούδα τους και να αρχίσουν να μαυρίζουν (η φλούδα τους να καίγεται).</p>
<p>2. Τις βάζουμε μέσα σε μια καθαρή σακούλα τροφίμων ή σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη να βγάλουν την υγρασία τους. Μόλις κρυώσουν ελαφρά ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε.</p>
<p>3. Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους και κόβουμε τις πιπεριές σε 4 κομμάτια ή τις αφήνουμε κι ολόκληρες. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε στρώσεις μέσα σε ένα αποστειρωμένο βάζο, ρίχνοντας ενδιάμεσα το βασιλικό. Προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρα, την πιπερίτσα και το πιπέρι. Γεμίζουμε μέχρι πάνω το βάζο με ελαιόλαδο. Μετά το σφραγίζουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.</p>
<p>Προσοχή: Να αποστειρώνουμε οπωσδήποτε τα βάζα για να μη χαλάσει το τουρσί.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα