Διατροφή και καρκίνος του στομάχου: Οι παράγοντες κινδύνου

21 Οκτωβρίου 2016

                                                      Καρκίνος του στομάχου

 

Προστατευτικοί παράγοντες

 

- Σκόρδο ακατέργαστο ή ελαφρά μαγειρεμένο

 

- Τρόφιμα πλούσια σε καροτενοειδή και λυκοπένιο

 

- Ψάρια

 

- Τσάι

 

- Πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Α και ασκορβικό οξύ

 

- Ψύξη των τροφίμων μειώνει τους πιθανούς κινδύνους

 

- Λαχανικά: κρεμμύδια

 

- Βιταμίνη C: προστατευτική δράση ιδιαιτέρως εναντίον του Helicobacter Pylori

 

- Κίτρινα κρεμμύδια     

 

Παράγοντες κινδύνου

 

-  Κάπνισμα

 

- Υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης, κορεσμένων λιπαρών, χοληστερόλης και νατρίου

 

- Υψηλή κατανάλωση οινοπνεύματος 

 

- Χαμηλή κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως

 

- Υψηλή κατανάλωση αλατιού

 

 

Με εκτίμηση,

ΕΥΜΕΝΗΣ Π. ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ BSc (Hons), MScNYSCDN

Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πανεπιστημίου Leeds M., Αγγλία

Πανεπιστημίου Columbia, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ General

Μέλος Ογκολογικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ General

emailek2174@columbia.edu

Τηλ:  2107470167 // 6974442646

www.karafillides.gr

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ