Πετροπόλεμος μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ

Δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, εκτοξεύοντας πέτρες εναντίον των αστυνομικών και βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, όπως ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία.

“Πολλές δεκάδες Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων κοντά στην πύλη της Νάμπλους. Δύο από αυτούς συνελήφθησαν”, ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι. Όπως διευκρίνισε η ίδια, η διαδήλωση εντάσσεται στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός της εβδομάδας για να τιμηθεί η επέτειος της “Νάκμπα” (σ.σ. “καταστροφή” στα αραβικά).

Στις 15 Μαΐου οι Παλαιστίνιοι τιμούν την “Νάκμπα”, δηλαδή την έξοδο 760.000 Παλαιστινίων μετά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, το 1948.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ στα οποία έγραφαν “Τρίτη Ιντιφάντα”, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την Πέμπτη η ισραηλινή αστυνομία είχε απαγορεύσει στους μη μουσουλμάνους να επισκέπτονται την Πλατεία των Τεμενών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Η απαγόρευση θα λήξει αύριο Κυριακή, διευκρίνισε η Σάμρι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα