Ρεβύθια με Καστανό Ρύζι

24 Οκτωβρίου 2016

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4-6

Υλικά Συνταγής

1 κούπα καστανό ρύζι
2-2,5 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κούπα μουλιασμένα ρεβύθια
2 μεσαία κρεμμύδια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής


Από την προηγούμενη μέρα μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε αρκετό νερό. Την επόμενη τα βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα σουρώνουμε.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, με΄χρι να μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα λεπτά και μετά ρίχνουμε 2 κούπες από τον ζωμό.

Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε αρκετά την εστία, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 20 λεπτά.

Ελέγχουμε αν χρειάζεται το ρύζι και άλλο ζωμό και προσθέτουμε μετά τα βρασμένα ρεβύθια.

Το αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Tip: μπορείτε να προσθέσετε στο ρύζι σταφίδες και ξηρούς καρπούς.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τζορτζ Έλιοτ
Η Σκέψη της ημέρας
13:13 Τζορτζ Έλιοτ