Οι Σοσιαλιστές της Ισπανίας επιτρέπουν στον Ραχόι να σχηματίσει κυβέρνηση

24 Οκτωβρίου 2016

Οι Σοσιαλιστές της Ισπανίας αποφάσισαν χθες να αφήσουν τον Μαριάνο Ραχόι να σχηματίσει νέα κυβέρνηση και να αποφευχθεί μια επιστροφή στις κάλπες, έπειτα από ένα πολιτικό αδιέξοδο 10 μηνών που έχει παραλύσει θεσμούς και απειλεί να εκτροχιάσει την ανάκαμψη της οικονομίας.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα άνοιξε τον δρόμο για το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) να κυβερνήσει και για τον Μ. Ραχόι να έχει μια δεύτερη θητεία.

Ανώτερα στελέχη της ομοσπονδιακής επιτροπής του PSOE που συνεδρίασε στη Μαδρίτη αποφάσισαν κατά πλειοψηφία --139 υπέρ, έναντι 96 κατά-- να απόσχουν από τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Κοινοβούλιο, ώστε να επιτραπεί στον συντηρητικό Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ασκεί τη διακυβέρνηση της χώρας από τα τέλη του 2011, να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας αυτή τη φορά.

Με την απόφαση αυτή το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αποδυναμωμένο, εμποδίζει την επιστροφή των Ισπανών στις κάλπες, για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, σε μια ψηφοφορία όπου θα κινδύνευε να υποστεί νέα ήττα.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ