Παπαρδέλες με ρόκα, θυμάρι και γκοργκοντζόλα

25 Οκτωβρίου 2016
Υλικά
  • 1 πακέτο παπαρδέλες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 30 ml κρασί λευκό ή ροζέ
  • 100 γρ. ρόκα, χοντροκομμένη
  • 150 γρ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ, θρυμματισμένα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 5΄ Μαγείρεμα 10΄

ΔιαδικασίαΒράζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε το κουκουνάρι για περίπου μισό λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τη ρόκα, τη γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ, το θυμάρι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

 

http://www.gastronomos.gr

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όσκαρ Ουάιλντ
Η Σκέψη της ημέρας
17:58 Όσκαρ Ουάιλντ