Κεφτεδάκια με παρμεζάνα, ντομάτα και ζυμαρικά

27 Οκτωβρίου 2016

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά

Υλικά

-500 γρ. κιμά
-1/2 +1/2 φλιτζάνια παρμεζάνα τριμμένη
-1/3 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
-1 + 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένα
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-λίγο αλεύρι
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
-1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
-1 φλιτζάνι ζωμό κότας
-1 μπάλα μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
-1 πακέτο πένες
-2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι

 

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια: Βάζουμε τον κιμά, το μαϊντανό, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, το σκόρδο, 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρυγανιά και το νερό σε μπολ και τα αναμειγνύουμε καλά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Βράζουμε τις πένες al dente σε γάστρα ή σε παρόμοια κατσαρόλα που μπορεί να μπει στον φούρνο και τις σουρώνουμε. Βάζουμε στην ίδια γάστρα το ελαιόλαδο και αφού περάσουμε τα κεφτεδάκια από λίγο αλεύρι τα τηγανίζουμε ελαφρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τα βγάζουμε από τη γάστρα και προσθέτουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι. Το σοτάρουμε για 4 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ μαζί με τον ζωμό. Σιγοβράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά και βγάζουμε τη γάστρα από τη φωτιά. Επαναφέρουμε τα κεφτεδάκια και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βάζουμε και τη μοτσαρέλα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με τον βασιλικό και σερβίρουμε.

 

http://www.thecookbook.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ