Πατάτες με κρεμμυδάκια και μπέικον

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 6 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>20 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-600 γρ. πατάτες πολύ μικρές<br />-2 δαφνόφυλλα<br />-2 κουτ. σούπας βούτυρο<br />-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα<br />-1 κουτ. σούπας λάδι<br />-5 φέτες μπέικον πολύ ψιλοκομμένο<br />-λάδι για το τηγάνισμα<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό με τα φύλλα δάφνης, για 3-4 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται λίγο. Σουρώνουμε τις πατάτες (τις κόβουμε στη μέση αν είναι σχετικά μεγάλες) και αφού τις στεγνώσουμε, τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ξεροψηθούν. Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο για 5 λεπτά. Παράλληλα, τσιγαρίζουμε σε 1 κουταλιά λάδι το μπέικον, μέχρι να γίνει τραγανό. Αφήνουμε το μπέικον να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας και έπειτα ανακατεύουμε καλά σε μπολ όλα τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα