Βίδες ολικής με καβούρι και κολοκυθάκια

27 Οκτωβρίου 2016

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά

Υλικά

-400 γρ. βίδες ολικής αλέσεως
-4 κουτ. σούπας αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
-2 κουτ. σούπας ψίχουλα ψωμιού
-4 κολοκυθάκια μικρά κομμένα σε ζουλιέν
-1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
-1 ματσάκι βασιλικό
-2 κονσέρβες καβούρι στραγγισμένες
-4 κουτ. σούπας λάδι
-2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
-1 λάιμ (το ξύσμα του)
-αλάτι, πιπέρι

 

Eκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Σουρώνουμε και τις κρατάμε ζεστές. Στο μεταξύ, τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, τα αμύγδαλα και τα ψίχουλα για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τον μισό βασιλικό χοντροκομμένο, το καβούρι, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Ανακατεύουμε καλά με τις βίδες, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρουμε.

 

http://www.thecookbook.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ