Γαύρος μαρινάτος με κορδέλες κολοκυθιού και ροζ πιπέρι

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 2 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>25 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Yλικά</strong>
<p>-4 φέτες ψωμί πολύσπορο<br />-8 φιλέτα γαύρου μαρινάτου<br />-1 κολοκυθάκι τρυφερό κομμένο σε λεπτές κορδέλες<br />-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο<br />-2 κουτ. σούπας νεροκάρδαμο<br />-1 κουτ. σούπας πιπέρι ροζ σε κόκκους<br />-1 λεμόνι (τον χυμό του)<br />-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br /><strong>Για το αρωματισμένο βούτυρο</strong><br />-2 κουτ. σούπας βούτυρο<br />-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη<br />-1 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη<br />-λίγο θυμάρι<br />-λίγο βασιλικό</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Πλένουμε το κολοκυθάκι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες σαν κορδέλες. Αναμειγνύουμε σε μπολ τον χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και μαρινάρουμε στο μείγμα τις κορδέλες του κολοκυθιού για 15 λεπτά. Χτυπάμε το βούτυρο στο μπλέντερ μαζί με τα αρωματικά, το σκόρδο και την παρμεζάνα μέχρι να γίνει αφράτο. Ζεσταίνουμε ελαφρά τις φέτες του ψωμιού και τις αλείφουμε με το αρωματισμένο βούτυρο. Στη συνέχεια, τοποθετούμε επάνω τα φιλέτα του μαριναρισμένου γαύρου και τον σκεπάζουμε με τις κορδέλες του μαριναρισμένου κολοκυθιού. Ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για άρωμα, ραντίζουμε με μπόλικο ροζ πιπέρι και γαρνίρουμε με νεροκάρδαμο.</p>
<p><strong>Tip:</strong> Εναλλακτικά, αρωματίζουμε το βούτυρο με φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μία ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα