Ρολό με μήλα

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 6 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>20 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>40 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-4 μήλα μεγάλα<br />-2 κουτ. σούπας πετιμέζι<br />-1 πρέζα κανέλα<br />-1 πρέζα μοσχοκάρυδο<br />-1 φλιτζάνι καρύδια χοντροσπασμένα<br />-4 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές<br />-1 πακέτο φύλλο κρούστας<br />-1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη<br />-1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Πλένουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα τους με το ειδικό εργαλείο και τα κόβουμε σε πολύ λεπτά φετάκια χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους. Bάζουμε τα φετάκια μήλου σε λεκανάκι, προσθέτουμε το πετιμέζι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα καρύδια, τις σταφίδες και το κορν φλάουρ. Aνακατεύουμε το μείγμα απαλά με δύο κουτάλια. Aπλώνουμε ένα φύλλο πάνω στον πάγκο εργασίας και το αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη. Bάζουμε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο. Aκολουθούμε την ίδια διαδικασία ώστε να χρησιμοποιήσουμε 4 φύλλα. Aραδιάζουμε τη γέμιση στη μία άκρη των φύλλων και τυλίγουμε σε ρολό. Oταν φτάσουμε στη μέση ακριβώς, γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και συνεχίζουμε το τύλιγμα. Aλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψάκι. Tοποθετούμε στο ταψάκι το ρολό, το αλείφουμε με μπόλικη μαργαρίνη και κάνουμε κατά μήκος 3-4 σχισμές με κοφτερό μαχαιράκι. Ψήνουμε το ρολό στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρεται χλιαρό ή και κρύο και συνοδεύεται από μία μπάλα παγωτό βανίλια.</p>
<p><strong>ΣΗΜ.:</strong> Αν σας αρέσει η σφολιάτα, αντικαταστήστε το φύλλο με αυτήν. Μην αφαιρέσετε από τα μήλα τη φλούδα, καθώς αυτή διατηρεί όλο το άρωμα του φρούτου. Μπορείτε να βάλτε τα μισά μήλα και να συμπληρώστε κίτρινη κολοκύθα και αποξηραμένα φρούτα.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα