Καρκίνος του προστάτη: Η διατροφή και η άσκηση που προστατεύει

28 Οκτωβρίου 2016

Καρκίνος  του προστάτη

 

Προστατευτικοί παράγοντες

 

-           Σταραυρανθή λαχανικά

 

-           Η κουρκουμίνη μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός αποτρεπτικός παράγοντας

 

-           Φυσική δραστηριότητα:Σε άνδρες ηλικίας 65 ετών και μεγαλύτεροι οι οποίοι ασκούνται 3 ή περισσότερες ώρες ημερησίως εβδομαδιαίως φαίνεται να μειώνεται το ποσοστό του προχωρημένου καρκίνου

 

-           Χυμός σταφυλιών

 

-           Πράσινο τσάι 

 

-           Βότανα

 

-           Λουτεϊ'νη

 

-           Λυκοπένιο: ντομάτα και σάλτσα ντομάτας

 

-           Λιγνάνες

 

-           Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: λιπαρά ψάρια όπως σολομός, καρύδια

 

-           Κόκκινο κρασί

 

-           Σελήνιο

 

-           Βιταμίνη Ε

 

-           Σόγια

 

-           Χορτοφαγική διατροφή, δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά σε συνδυασμό με λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D

 

-           Συμπληρώματα βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων         

 

 

Παράγοντες κινδύνου

 

-           Παχυσαρκία

 

-           Έλλειψη άσκησης

 

-           Διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά

           

-           Υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος

 

ΕΥΜΕΝΗΣ Π. ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ BSc (Hons), MScNYSCDN

Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πανεπιστημίου Leeds M., Αγγλία

Πανεπιστημίου Columbia, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ General

Μέλος Ογκολογικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ General

emailek2174@columbia.edu

Τηλ:  2107470167 // 6974442646

www.karafillides.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τζορτζ Έλιοτ
Η Σκέψη της ημέρας
13:13 Τζορτζ Έλιοτ