Πέθανε ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς

30 Οκτωβρίου 2016

Έχασε τη μάχη για τη ζωή το πρωί της Κυριακής ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, γεννημένος στην Κυπαρισσία και πατέρας δύο παιδιών, είχε υποστεί εγκεφαλικό τον Απρίλιο του 2015 και δεν είχε καταφέρει να επανέλθει.

Κατείχε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ήταν κάτοχος MA in Shipping Economics από το Πανεπιστήμιο Wales της Μεγάλης Βρετανίας.

Το 1977 ξεκίνησε την καριέρα του στην Bank of America, πήρε μετάθεση στο Λονδίνο ως αντιπρόεδρος υπεύθυνος για θέματα πιστοδοτήσεων και επέστρεψε στον Πειραιά ως επικεφαλής του Κέντρου Ναυτιλιακών Πιστοδοτήσεων.

Αποχώρησε από την Bank of America το 1988 για να αναλάβει τη θέση του βοηθού Γενικού Διευθυντή για την Ελλάδα στην τράπεζα NOVA SOTIA.

Η συνεργασία του με την Εθνική Τράπεζα ξεκίνησε το 1997 από τη θέση του Διευθυντή Ναυτιλιακών Εργασιών. Το 2002 προήχθη σε Γενικό Διευθυντή Ναυτιλιακών Εργασιών και το 2004 έγινε Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής.

Το 2010 πήρε τη θέση του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΤΕ και, το 2012, ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος, θέση που διατήρησε έως το 2015.

 

Πηγή: efsyn.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ