Μπούτια κοτόπουλου με μήλο και σέλερι

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>50-60 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-4 μπούτια κοτόπουλου<br />-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-2 καρότα μεγάλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες<br />-1 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο<br />-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα<br />-1 πράσο ψιλοκομμένο<br />-1 φλιτζάνι κρασί λευκό<br />-1/2 φλιτζάνι χυμό μήλο<br />-1/2 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους<br />-2 δαφνόφυλλα<br />-1½ φλιτζάνι ζωμό κότας<br />-1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο φρέσκο<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου πολύ καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τα σοτάρουμε πολύ καλά για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιάτο, βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το πράσο και τα σοτάρουμε πολύ καλά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις πάρει βράση, βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη, τον ζωμό, το θυμάρι, το μήλο και τον χυμό μήλο. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για 35 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα ακόμα. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με ρύζι.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα