Σαλάτα εποχής με ζεστή βινεγκρέτ

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>8 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>5 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-1 μάτσο νεροκάρδαμο<br />-1 σαλάτα γαλλική<br />-1 μαρούλι (την καρδιά)<br />-5-6 φύλλα ραντίτσιο<br />-½ φλιτζάνι  ελαιόλαδο<br />-½ φλιτζάνι καρύδια<br />-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού<br />-1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρέσκο<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα. Οταν ζεσταθεί, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα καρύδια, το δεντρολίβανο, το λεμόνι και το αλάτι και τα αφήνουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, πλένουμε τα σαλατικά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα αφού την περιχύσουμε με τη ζεστή βινεγκρέτ.</p>
<p>Θα σταθεί όμορφα πλάι της ένα Mοσχοφίλερο.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα