Τάρτα με μήλα, λεμόνι και παγωτό τζίντζερ

31 Οκτωβρίου 2016

Υλικά για 8 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά

Υλικά

Για την τάρτα
-θα χρειαστούμε 1 δόση ζύμης (βλ. τάρτα λεμονιού)
Για το crumble
-75 γρ. αλεύρι
-75 γρ. ζάχαρη
-75 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
Για τη γέμιση
-6 μήλα πράσινα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
-60 γρ. σταφίδες ξανθές
-1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα)
-80 γρ. ζάχαρη καστανή
-1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
-1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
-1 κουτ. σούπας αλεύρι
-750 γρ. παγωτό βανίλια
-1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο τριμμένο ή σκόνη

 

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 23 εκ. και στρώνουμε το φύλλο της τάρτας όπως και στις παραπάνω συνταγές. Γεμίζουμε την τάρτα με ρύζι, αφού την καλύψουμε με λαδόκολα, και την ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το crumble: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα ψωμιού. Ενώνουμε με τα χέρια μας χωρίς πολύ ζύμωμα, δίνουμε το σχήμα λουκάνικου και αφού τυλίξουμε σε λαδόκολα τη βάζουμε στην κατάψυξη.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε σε ταψάκι τα μήλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα ψήνουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Βγάζουμε τη λαδόκολα με το ρύζι από τη βάση της τάρτας και τη γεμίζουμε με τα μήλα. Τρίβουμε από πάνω την παγωμένη ζύμη από την κατάψυξη χρησιμοποιώντας τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα.
Ετοιμάζουμε το παγωτό τζίντζερ: Αφήνουμε το παγωτό να μαλακώσει για 10 λεπτά εκτός ψυγείου και το ανακατεύουμε με το τζίντζερ. Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε στο παγωτό και ζαχαρωμένο τζίντζερ ψιλοκομμένο.

 

 

http://www.thecookbook.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace