Σχέσεις: Ο πρώην μου με απειλεί, τι να κάνω;

4 Νοεμβρίου 2016
Πόπη, αναγνώστρια ρωτά

Ο πρώην μου έχει τον αριθμό του μπαμπά μου και με απειλεί κάθε μέρα ότι αν δεν κάνω αυτά που μου λέει θα τον πάρει τηλέφωνο και θα τον βρίσει και όχι μόνο αυτό αλλά θα το πει τις σχέσεις που είχα μαζί του τι μπορώ να κάνω εφόσον συνεχίζεται αυτό όλη αυτή η ιστορία με έχει κουρασει και μου έχει δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα

Απαντά η Μαρκέλλα Καπλάνη
M.A. Κλινικής-Συμβουλευτικής Ψυχολογίας
PgCert. Ειδικής Αγωγής  
B.Sc. Ψυχολογίας

www.normavitae.com

 
Αγαπητή Αναγνώστρια,
 
Όσο δραστικό κι αν ακουστεί, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσεις ένα τέτοιο περιστατικό είναι να απελευθερώσεις εσύ η ίδια τον εαυτό σου από την απειλή. Δηλαδή; Να πεις εσύ η ίδια στον πατέρα σου γι' αυτή τη σχέση. Αποκάλυψε του πως μπορεί να τον πάρει τηλέφωνο ο πρώην σου και να του πει διάφορα που δεν θα του αρέσουν. Μοιράσου μαζί του τι μπορεί να ακούσει από τον πρώην σου και να είσαι ειλικρινής για το τι από αυτά θα είναι αλήθεια και τι θα είναι ψέματα. Έτσι, θα μπορέσει και ο πατέρας σου να σε εμπιστευτεί και να σε υπερασπιστεί εάν, όντως, τον πάρει τηλέφωνο ο πρώην σου. 
 
 
 
Το πιο σημαντικό είναι ΕΣΥ να μην φοβάσαι. Όσο του δείχνεις πως η απειλή του περνάει, τόσο μπορεί να την χρησιμοποιεί εναντίον σου. Εάν την επόμενη φορά που θα προσπαθήσει να σε απειλήσει εσύ τον προτρέψεις να το κάνει αντί να υποκύψεις και να τον παρακαλέσεις, τότε τον αποδυναμώνεις τελείως. Το πιο πιθανό είναι να μην πάρει τηλέφωνο γιατί και ο ίδιος θα νιώθει άβολα να μιλήσει στον πατέρα σου. Μα στην περίπτωση που το κάνει, εάν εσύ έχεις προϊδεάσει τον πατέρα σου, δεν έχεις τίποτα για το οποίο να χρειάζεται να ανησυχήσεις. 
 
 
 
Να ξέρεις πως για τον πατέρα σου είναι σίγουρα πιο σημαντικό να νιώθεις ασφαλής και ευτυχισμένη. Ότι και να του πεις, όσο κι αν μπορεί να τον πειράξει, αυτό θα είναι στιγμιαίο μπροστά στην αγωνία που μπορεί να νιώσει εάν καταλάβει πως κάποιος σε απειλούσε κι εσύ δεν του έδωσες την δυνατότητα να σε υπερασπιστεί και να σε προστατέψει. 
 
Καλή επιτυχία!


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Χρισ***** ****
21:15 Τρίτη 31/01/2017
Ενα αγορι που ηθελα να σταματησω να ειμαι μαζι του με απειλει λεγοντας μου πως θα πει στο αδερφο μου τι εκανα σε μια προηγουνενη σχεση μου Για τοσυγκεκριμενο αγορι για το οποιο θελει να μιλησει με ειχε προηδοποιησει ο αδερφος μου να μεινω μακρυα και εγω ελεγα ψεμνατα πως το εκανα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιάννης Ρίτσος
Η Σκέψη της ημέρας
Γιάννης Ρίτσος
Σε ποια φαγητά ξεσπάμε όταν έχουμε στρες;
Στρες, Άγχος και Διατροφή: Το στρες και το...
Εργαζόμενη μητέρα: Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο...
Κάπου στη μέση του δρόμου της ζωής μου κι...