Φακές απλές και τέλειες

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>500 γραμ φακές ψιλές</span></li>
<li><span>1/2 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span>2 μικρά πράσα τρυφερά ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span>2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες</span></li>
<li><span>2 καρότα τριμμένα ή πολύ ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span>2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες (εμπορίου ή φρέσκιες)</span></li>
<li><span>2 κουταλιές κοφτές πελτέ ντομάτας</span></li>
<li><span>2 δαφνόφυλλα</span></li>
<li><span>λίγη ρίγανη</span></li>
<li><span>λίγο ξύδι</span></li>
<li><span>λίγο αγουρέλαιο για το σερβίρισμα</span></li>
<li><span>Αλάτι</span></li>
<li><span>Πιπέρι</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">και</h5>
</li>
<li><span>Ελιές</span></li>
<li><span>φέτα και τραγανό ψωμί για το σερβίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p class="m_-2479980262516796909p1"><span class="m_-2479980262516796909s1">Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε με μπόλικο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.</span></p>
<p class="m_-2479980262516796909p1"><span class="m_-2479980262516796909s1">Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3 λεπτά.</span></p>
<p class="m_-2479980262516796909p1"><span class="m_-2479980262516796909s1">Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο και ανακατεύουμε για να λαδωθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας.</span></p>
<p class="m_-2479980262516796909p1"><span class="m_-2479980262516796909s1">Τέλος προσθέτουμε τις φακές, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό ζεστό για να σκεπάζει τις φακές.</span></p>
<p class="m_-2479980262516796909p1"><span class="m_-2479980262516796909s1">Σκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από το 1/2 φλ. σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν οι φακές.</span></p>
<p class="m_-2479980262516796909p1"><span class="m_-2479980262516796909s1">Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές ξύδι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.<br />Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.<span class="m_-2479980262516796909Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_-2479980262516796909p1"> </p>
<p class="m_-2479980262516796909p1"> </p>
<p class="m_-2479980262516796909p1"><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></p>
<p class="m_-2479980262516796909p1"> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα