Προφυλακίσθηκαν 9 δημοσιογράφοι της «Τζουμχουριέτ»

5 Νοεμβρίου 2016

Το δικαστήριο στο οποίο παραπέμφθηκαν από τον εισαγγελέα 9 από τους προσαχθέντες δημοσιογράφους της εφημερίδας Cumhuriyet, αποφάσισε την προφυλάκισή τους, ενώ αποφυλάκισε τους Aydin Engin και Hikmet Cetinkaya με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Μεταξύ των προφυλακισμένων είναι και ο γενικός διευθυντής της εφημερίδας Μurat Sabuncu.

Οι δύο δημοσιογράφοι που αποφυλακίστηκαν πήγαν αμέσως στους συναδέλφους τους που έχουν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση μπροστά στην εφημερίδα όπου τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα. Ο αρθρογράφος Aydin Engin στην είσοδο της εφημερίδας δήλωσε τα εξής:

«Εννέα συνάδελφοι μας είναι μέσα. Θα προφυλακιστούν. Εγώ είμαι σεσημασμένος υπόδικος δημοσιογράφος. (Ο Aydin Engin είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σαν δημοσιογράφος και μετά το πραξικόπημα του 1980. Αναγκάστηκε να ζήσει για 12 χρόνια στο εξωτερικό ως πολιτικός πρόσφυγας και επέστρεψε στην Τουρκία το 1991 επωφελούμενος απο μερική αμνηστία εκτίωντας μικρής διάρκειας φυλάκιση πριν επιστρέψει στην δημοσιογραφία). Θα σας πω τι είπε ο Μουράτ Σαμπουντζού. «Σκύβουμε με σεβασμό μπροστά στο λαό και τους αναγνώστες μας. Αλλά σε κανέναν άλλον». Κι έτσι έγινε».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...