ΝΔ: σε μια κανονική κυβέρνηση ο Ν. Παππάς θα είχε παραιτηθεί

6 Νοεμβρίου 2016

«Ο κ. Τσίπρας είναι απόλυτα έκθετος, μετά και τις σημερινές, νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", που τον εμφανίζουν ότι, όχι μόνο γνώριζε για το ταξίδι των κ. Παππά και Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013, αλλά και ότι ήταν ο ίδιος που το διευκόλυνε εξαιτίας των καλών σχέσεών του με την κυβέρνηση του κ. Μαδούρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει πως «τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που δημοσιεύει η εφημερίδα από το μυστικό ταξίδι του ειδικού στις off shore κ. Αρτεμίου με τον κ. Παππά, διαψεύδουν πανηγυρικά τον αποτυχημένο υπουργό - καναλάρχη, που αρχικά είχε ισχυριστεί ότι βρέθηκαν στη Βενεζουέλα για να διερευνήσουν την αγορά αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ, αλλά και όσα είπε στη συνέχεια περί συζητήσεων που έγιναν για θέματα που σχετίζονται με το πετρέλαιο».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «στις συναντήσεις του τροχονόμου συμφερόντων κ. Παππά, στις οποίες συμμετείχαν και στελέχη ελληνικής επιχείρησης αλλά και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας, ορισμένοι εκ των οποίων φέρεται να έχουν κατηγορηθεί για υποθέσεις διαφθοράς, βρισκόταν διαρκώς μαζί του ο δικηγόρος των Panama Papers, κ. Αρτεμίου». «Γιατί άραγε;», ρωτά η ΝΔ και τονίζει:

«Οι πολίτες ζητούν να μάθουν επιτέλους την αλήθεια. Οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές. Σε μια κανονική κυβέρνηση ο κ. Παππάς θα είχε ήδη παραιτηθεί. Στην κυβέρνηση, όμως, της πρώτης φορά αλά Βενεζουέλα Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας αντί να πράξει το αυτονόητο, αποφάσισε να επιβραβεύσει τον υπουργό του δίνοντάς του περισσότερες αρμοδιότητες. Προφανώς, γιατί Τσίπρας - Παππάς είναι ένα και το αυτό. Μαζί οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να απολογηθούν στους Έλληνες για τους τυχοδιωκτισμούς τους».


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ