Έχω πόνο στο μάτι και βλέπω θολά. Πρέπει να επισκεφθώ οφθαλμίατρο;

10 Νοεμβρίου 2016
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BORO.GR ρωτά

Αναγνώστρια μας ρωτά: Kαλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας απασχολήσω για ένα θέμα που με απασχολεί τις τελευταίες τέσσερις μέρες. Αρχικά, είμαι δεκαοχτώ ετών και ποτέ μου δεν είχα θέμα με την όραση μου καθώς δεν διαγνώστηκε ποτέ μυωπία ή κάτι τέτοιο. Ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα νιώθω έντονο πόνο στο μάτι καθώς και αντιλήφθηκα ότι βλέπω πιο θολά σε σχέση με πριν. Είναι στιγμές που είναι αδύνατο να εστιάσω σε κάποιο σημείο. Προσωπικά. το συσχέτισα με τις πολλές ώρες διαβάσματος και συγκέντρωσης σε έναν πίνακα. Παρόλα αυτά διάβασα πώς ίσως είναι επιπεφυκίτιδα. Κρίνεται αναγκαία η επίσκεψη σε οφθαλμίατρο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Στο ερώτημά σας απάντησε η Έλενα Κεφαλά, MICOpth Χειρουργός Οφθαλμίατρος

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 

Από αυτά που περιγράφετε πιθανόν να έχετε κάποιου βαθμού ξηροφθαλμία, που επηρεάζει τη δακρυική στοιβάδα και προκαλεί κάποιες φορές αίσθημα ξένου σώματος και δυσκολία στην εστίαση. Αν η ξηροφθαλμία είναι μια μόνιμη κατάσταση ή περιστασιακή λόγω ενεργειών συγκεκριμένης περιόδου, μπορεί να διαγνωστεί μόνο από τον ειδικό οφθαλμίατρο.

Μπορεί όμως να έχετε και ένα μικρού βαθμού αστιγματισμό, που λόγω των δραστηριοτήτων σας (πολύωρο διάβασμα) ίσως έχει «κουράσει» τα μάτια σας. 

Σε ανάλογες περιπτώσεις συνήθως συνιστούμε να γίνει αρχικώς χρήση τεχνητών δακρύων με υαλουρονικό. Στις περιπτώσεις που σε λίγες μέρες τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, τότε η ενδεδειγμένη ενέργεια είναι ο ασθενής να επισκεφτεί οφθαλμίατρο. Σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων η εξέταση από οφθαλμίατρο κρίνεται ως αναγκαία και άμεση.  

 

Έλενα Κεφάλα, MICOpth

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Αθανασιάδη 3-5 – Αθήνα (στάση metro Αμπελόκηποι)

τηλ210 645 89 59

site: http://lasermiopias.gr

 ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Mary Anne Radmacher
Η Σκέψη της ημέρας
Mary Anne Radmacher