Μανιτάρια πλευρότους ψητά με ούζο

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Προετοιμασία</strong> 10 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>1 ώρα<br /><strong>Ψήσιμο </strong>10 λεπτά<br /><strong>Υλικά για </strong>4 άτομα</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-8 μανιτάρια πλευρότους μεγάλα<br />-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες<br />-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />-1 κρεμμύδι ξερό μικρό ψιλοκομμένο<br />-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-1 κουτ. σούπας μουστάρδα<br />-20 ml ούζο<br />-1 πιπερίτσα κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη<br />-1 λεμόνι (τον χυμό του)<br /><strong>Για το σερβίρισμα</strong><br />-αλάτι<br />-πιπέρι φρεσκοτριμμένο</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Bάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μείνουν στο ψυγείο<br />για μία ώρα περίπου ώστε να ενωθούν οι γεύσεις τους. Στη συνέχεια, βγάζουμε τα μανιτάρια από<br />το μπολ, τα τινάζουμε για να φύγουν τα υγρά και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά από<br />κάθε πλευρά. Aραδιάζουμε τα μανιτάρια σε πιατέλα, ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.</p>
<p><strong>Tip:</strong> Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα πλευρότους με μια ποικιλία από μανιτάρια μικρότερου μεγέθους. Tα περνάμε σε ξύλινα καλαμάκια και μειώνουμε κατά το ήμισυ τους χρόνους αναμονής και ψησίματος.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα