Μανιτάρια πλευρότους ψητά με ούζο

11 Νοεμβρίου 2016

Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα
Ψήσιμο 10 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

-8 μανιτάρια πλευρότους μεγάλα
-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κρεμμύδι ξερό μικρό ψιλοκομμένο
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-20 ml ούζο
-1 πιπερίτσα κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
Για το σερβίρισμα
-αλάτι
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Eκτέλεση

Bάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μείνουν στο ψυγείο
για μία ώρα περίπου ώστε να ενωθούν οι γεύσεις τους. Στη συνέχεια, βγάζουμε τα μανιτάρια από
το μπολ, τα τινάζουμε για να φύγουν τα υγρά και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά από
κάθε πλευρά. Aραδιάζουμε τα μανιτάρια σε πιατέλα, ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.

Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα πλευρότους με μια ποικιλία από μανιτάρια μικρότερου μεγέθους. Tα περνάμε σε ξύλινα καλαμάκια και μειώνουμε κατά το ήμισυ τους χρόνους αναμονής και ψησίματος.

 

 

http://www.thecookbook.gr

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ