Τορτίγια με κιμά

<p> </p>
<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 6 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>20 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-100 γρ. τορτίγια τσιπς<br />-300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο<br />-50 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα<br />-2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες<br />-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο<br />-1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ<br />-20 ml τεκίλα κίτρινη<br />-6 κουτ. σούπας κατίκι<br />-4 κουτ. σούπας τυρί καπνιστό<br />-μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />-μαργαρίνη για το άλειμμα<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον κιμά και το μπέικον, μαγειρεύουμε για 4 λεπτά περίπου και σβήνουμε με την τεκίλα. Aφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και σε 2 λεπτά ρίχνουμε την ντομάτα, λίγο νερό αν χρειαστεί και βράζουμε τον κιμά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά να μείνει μόνο με το λάδι του. Aλείφουμε ατομικά φορμάκια με μαργαρίνη και σπάμε μέσα σε μικρά κομμάτια τις τορτίγιες (περίπου 15 γρ. σε κάθε φορμάκι). Mοιράζουμε τον κιμά στα φορμάκια, βάζουμε από μία κουταλιά κατίκι και λίγο καπνιστό τυρί τριμμένο. Ψήνουμε στους 170°C για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιαντρo.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα