Μπουγάτσα σοκολάτας

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>2 φύλλα σφολιάτα του χεριού σας της alfa</span></li>
<li><span>Λίγο βούτυρο για το ταψί</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Για την κρέμα σοκολάτας</h5>
</li>
<li><span>700 γραμ. γάλα</span></li>
<li><span>40 γραμ. βούτυρο</span></li>
<li><span>80 γραμ. ζάχαρη</span></li>
<li><span>1 πρέζα αλάτι</span></li>
<li><span>1 κ.γ υγρή βανίλια</span></li>
<li><span>80 γραμ. σιμιγδάλι</span></li>
<li><span>2 αυγά</span></li>
<li><span>150 γραμ. πικρή σοκολάτα σε τρίμματα</span></li>
<li><span>150 γραμ. σοκολάτα λευκή ή γαλακτος (σε κομμάτια μικρής μπουκιάς)</span></li>
<li><span>Λίγη λιωμένη σοκολάτα</span></li>
<li><span>Λίγη ζάχαρη άχνη</span></li>
<li></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Εκτέλεση</h3>
<p>*Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά</p>
<div>
<p>Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για να ζεσταθούν, σε μέτρια φωτιά.</p>
<p>Βροχηδόν ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει κρέμα.  Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τρίμμα της πικρής σοκολάτας. Ανακατεύουμε για να λιώσει.</p>
<p> </p>
<p>Αφήνουμε για λίγα λεπτά για να γίνει η κρέμα χλιαρή. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και τα προσθέτουμε με γρήγορες κινήσεις, ανακατεύοντας με σύρμα την κρέμα. Τη βάζουμε σε μπολ.</p>
<p> </p>
<p>Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της, για να μην κάνει πέτσα και αφήνουμε να κρυώσει.  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.</p>
<p> </p>
<p>Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή λαμαρίνα το ένα φύλλο  σφολιάτας.</p>
<p>Αν θέλουμε αντί για βούτυρο στο ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε την κρύα πλέον κρέμα σοκολάτας στο φύλλο, αφήνοντας περιμετρικά της σφολιάτας ένα κενό 2 εκατοστών.</p>
<p> </p>
<p>Με τα δάχτυλα ή με πινέλο βρέχουμε το κενό του φύλλου με νερό. Μπήγουμε κομμάτια σοκολάτας μέσα στην κρέμα.</p>
<p>Ραντίζουμε με λίγο νερό, έπειτα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη για να κολλήσει πάνω.</p>
<p>Κάνουμε μερικά τσιμπήματα στην επιφάνεια, ώστε να αναπνέει και να φεύγει η υγρασία της γέμισης.</p>
<p> </p>
<p>Ψήνουμε για 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα, για να φουσκώσει γρήγορα η σφολιάτα και να χωρίσει σε στρώσεις.</p>
<p>Χαμηλώνουμε  στους 180 βαθμούς τη θερμοκρασία του φούρνου.</p>
<p>Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά,  μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η επιφάνεια.</p>
<p> </p>
<p>Απολαύστε τη μπουγάτσα σοκολάτας όσο είναι ζεστή και η σοκολατένια γέμιση είναι υγρή.</p>
<p> </p>
<p>Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι τη φυλλωτή μπουγάτσα, ραντίζουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε λίγη άχνη.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα