Νουντλς με γαρίδες, τσίλι και φύτρα φασολιών

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>600 γρ. γαρίδες (ζυγισμένες ακαθάριστες), φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες</li>
<li>60 ml ελαιόλαδο</li>
<li>1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες</li>
<li>2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)</li>
<li>2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, σε σκόνη</li>
<li>2 κουτ. σούπας κρασί shao hsing (κινέζικο κρασί που βρίσκουμε σε καταστήματα με τρόφιμα Άπω Ανατολής – μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με λευκό, ξηρό σέρι ή λευκό ημίγλυκο κρασί)</li>
<li>2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας</li>
<li>2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα</li>
<li>1-2 κουτ. γλυκού αλάτι (ή όσο μας αρέσει)</li>
<li>1 κουτ. σούπας ξίδι</li>
<li>1 κουτ. γλυκού ζάχαρη</li>
<li>60 γρ. φύτρες φασολιών, (από βαζάκι ή κονσέρβα) καλά στραγγισμένες (βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα)</li>
<li>2 μέτριες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες (αυξομειώνουμε την ποσότητα ανάλογα με τα γούστα και τις αντοχές μας στα καυτερά)</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 30'</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> περίπου 10'</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Ετοιμάζουμε τα νουντλς, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.</p>
<p> </p>
<p>Σε ένα γουόκ ή σε μια φαρδιά, αντικολλητική κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά,ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μάς αρέσουν.</p>
<p> </p>
<p>Προσθέτουμε τα νούντλς, τη σάλτσα σόγιας, το κρασί, τη ζάχαρη, το ξίδι, τις φύτρες φασολιών και τις γαρίδες και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες και να σκορπιστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Αδειάζουμε σε μπολ, σκορπίζουμε την υπόλοιπη πιπεριά τσίλι και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα