Προς αναβολή η προσεχής Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ λόγω Τραμπ

13 Νοεμβρίου 2016

φωτο: Damon Winter / The New York Times

 

Το NATO αναμένεται ότι θα αναβάλει την προσεχή Σύνοδο Κορυφής του, η οποία προγραμματιζόταν να διεξαχθεί στις αρχές του 2017 για το καλοκαίρι, μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τρίτη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel στο τεύχος που κυκλοφορεί με χθεσινή ημερομηνία εξωφύλλου.

Η Σύνοδος θα αναβληθεί, όπως μαθαίνει το Spiegel, επειδή υπάρχουν ανησυχίες ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να την αγνοήσει αν γίνει πολύ σύντομα μετά την ορκωμοσία του, την 20ή Ιανουαρίου.

Το Σύμφωνο θέλει να δώσει στον εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ χρόνο για να διαμορφώσει τη στάση του απέναντί του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός είχε επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της επαναξιολόγησης των σχέσεων της Ουάσινγκτον με τους συμμάχους της στο NATO και είχε υποστηρίξει πως τα κράτη-μέλη της συμμαχίας πρέπει να καταβάλουν ένα «δίκαιο τίμημα» διότι οι ΗΠΑ συμβάλλουν στην ασφάλειά τους.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, real.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ