Επτά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στην εφαρμογή του make-up

14 Νοεμβρίου 2016

Σας έχει απασχολήσει όλες ποιός είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής του make-up. Η Kim Kardashian έχει εφαρμόσει έναν ιδανικό τρόπο, που πλέον η ίδια δεν χρησιμοποιεί αλλά αναδεικνύει όλα τα λάθη που μπορεί να κάνει μια αρχάρια και που πρέπει να αποφεύγουμε για ένα σωστό και κολακευτικό αποτέλεσμα.

 Αποτέλεσμα εικόνας για contouring products

1. Χρήση πιο σκούρων χρωμάτων απ' ό,τι πρέπει

Νομίζεις ότι τονίζεις τα μάγουλά σου με ένα πολύ σκούρο χρώμα. Στην πραγματικότητα όμως φαίνεσαι αφύσικη και το πρόσωπό σου αγριεύει. επειδή όσοι σε βλέπουν θα πιστέψουν ότι αυτό είναι το φυσικό σου χρώμα, καλύτερα να επιλέξεις ένα χρώμα έναν ή δυο τόνους πιο σκούρο από την επιδερμίδα σου. 

2. Το παρακάνεις

Μη βάζεις πάρα πολύ προιόν στο πρόσωπό σου δημιουργώντας στρώματα χρώματος στην επιδερμίδα σου. Η Κιμ Καρντάσιαν προτείνει το "less is more", δηλαδή όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο. Εφαρμόστε το προιόν σταδιακά, με κυκλικές κινήσεις για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για πινέλο για contouring

3. Δεν ανακατεύεις

Αν δεν κάνεις συνεχείς κυκλικές κινήσεις και δεν ανακατεύεις καλά το προιόν σε κάθε βήμα της διαδικασίας θα έχεις τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα με τα δύο προηγούμενα λάθη

4. Το πρόσωπό σου παίρνει πορτοκαλί χρώμα

Αν χρησιμοποίησεις ένα περίγραμμα με πολύ θερμές αποχρώσεις, τότε μπορεί να έχεις ένα πορτοκαλί αποτέλεσμα. αντιθέτως, επίλεξε πιο ψυχρές αποχρώσεις αφού στόχος σου είναι να δημιουργήσεις μια σκιά στο πρόσωπό σου. για το τέλειο αποτέλεσμα, βάλε στα μήλα από τα μάγουλά σου ένα ψυχρό χρώμα και σκουρυνέ το στη συνέχεια με μια μπρονζέ απόχρωση. 

5. Χρήση bronzer για το περίγραμμα

Σε περίπτωση που δεν ήταν σαφές από το προηγούμενο βήμα, δεν ενδείκνυται η  χρήση bronzer για το περίγραμμα καθώς ένα bronzer μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα σε σημεία του προσώπου που δε θέλουμε. 

6. Μην το παρακάνεις με το glitter 

Λαμπερές σκιές δεν πρέπει να βάζεις σε όλο το πρόσωπο αλλά σε επιλεγμένα σημεία. Οι λαμπερές σκιές γυαλίζουν και τραβούν την προσοχή σε όσα σημεία εφαρμόζονται, γι αυτό καλό είναι να χρησιμοποιούντα με φειδώ, βάλε λίγο στα μήλα σου και στα κόκκαλα του μετώπου σου. 

7. Η χρήση άστοχου πινέλου

Δε χρειάζεται ούτε πολύ μικρό ούτε πολύ μεγάλο πινέλο. ένα μεσαίου μεγέθους πινέλο με τριγωνικό τελείωμα για την καλύτερη εφαρμογή του προιόντος. επίσης φρόντισε να καθαρίζεις καλά τα πινέλα σου για να μην υπάρχουν υπολείμματα παλιότερου προιόντος πάνω τους. 

Αποτέλεσμα εικόνας για πινέλο για contouring

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ