Μέλη των λόμπι απομακρύνονται από την ομάδα διακυβέρνησης Τραμπ

16 Νοεμβρίου 2016

Ο Μάικ Πενς, νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της ομάδας μεταβατικής διακυβέρνησης του Τραμπ και ο Ρικ Ντίαρμπορν, ειδικός διευθυντής της ίδιας ομάδας, «μετακινούν τα μέλη των λόμπι» από την ομάδα προσωρινής διακυβέρνησης, δήλωσε στέλεχός της.

«Η εξέλιξη αυτή, δρομολογήθηκε καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί για την απαγόρευση οποιασδήποτε συμμετοχής μελών διαφόρων λόμπι σε οποιοδήποτε επίπεδο της μεταβατικής διακυβέρνησης», μετέφερε το ίδιο στέλεχος.

Ο Τραμπ που κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε καταγγείλει την εξυπηρέτηση συμφερόντων από τα στελέχη των λόμπι, σε προηγούμενες διακυβερνήσεις, δέχθηκε σφοδρή κριτική από τη Γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Ουόρεν για την συμμετοχή μελών από διάφορα λόμπι στη μεταβατική διακυβέρνησή του.

«Σύμφωνα με δημόσιες αναφορές, στην ομάδα μεταβίβασης της εξουσίας, αλλά και στη διακυβέρνησή σας, συμμετέχουν περισσότερα από 20 στελέχη των ελίτ της Wall Street, της βιομηχανίας, αλλά και μέλη από διάφορα λόμπι, οι αποφάσεις των οποίων εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πελατών και των εργοδοτών τους», έγραψε σε επιστολή-καταγγελία η Ουόρεν.

Από την άλλη μεριά, τα στελέχη της Wall Street παρακολουθούν άμεσα τις κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τον σχηματισμό του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησής του.

Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα μεταβατικής διακυβέρνησης επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ των υπερσυντηρητικών κύκλων και της κεντρικής πολιτικής ατζέντας του ηγετικού κύκλου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με πρώτο ουσιαστικό βήμα την επιλογή των προσώπων της κυβέρνησης του.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...