Σκέφτεσαι να κάνεις τατουάζ; 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν το αποφασίσεις

15 Δεκεμβρίου 2017

 Υπάρχουν φίλοι σου που έχουν ένα ή και περισσότερα τατουάζ; Τους βλέπεις και τους ζηλεύεις; 

Τα τατουάζ είναι όμορφα, εντυπωσιακά. Αλλά προτού λάβεις την απόφαση να "χτυπήσεις" ένα τατουάζ, πρέπει να γνωρίζεις τα ακόλουθα: 

 

1. Τα τατουάζ είναι μόνιμα

Πρέπει να ξέρεις ότι το τατουάζ που επέλεξες θα μείνει για πάντα στο σώμα σου, όσα χρόνια και αν περάσουν. Οπότε σκέψου λογικά και μακροπρόθεσμα σχετικά με το σχέδιο και το θέμα που θα κάνεις. Υπάρχει πλέον δυνατότητα αφαίρεσης του τατουάζ αλλά είναι ακριβή, επίπονη και χρονοβόρα. Οπότε εάν δεν είσαι σίγουρη ότι θες κάτι μόνιμο, καλύτερα να στραφείς στα τατουάζ χέννας.

 Pinterest embed

2. Σκέψου καλά το μέρος  του σώματος που θα «χτυπήσεις» το τατουάζ

Υπάρχουν σημεία του σώματος που καθιστούν πιο επίπονη την εφαρμογή ενός τατουάζ, οπότε πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό για το πόσο θα πονέσεις. Παράλληλα, επειδή το τατουάζ μένει στο σώμα σου, πρέπει να σκεφτείς αν θες να βρίσκεται σε κάποιο διακριτικό σημείο που λίγοι θα το παρατηρούν. Αν πάλι δε σε νοιάζει, επίλεξε ένα μέρος που όλοι θα το βλέπουν και θα το θαυμάζουν.

 Pinterest embed

Pinterest embed

3. Κάνε έρευνα αγοράς

Επειδή το τατουάζ είναι μόνιμο, πρέπει να επιλέξεις το σωστό επαγγελματία για να έχεις το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα. Φυσικά, κοίταξε και τις τιμές που παίζουν. Κάνε και μια γύρα στα διάφορα «τατουατζίδικα» και έλεγξε την καθαριότητα του χώρου αλλά και τη δουλειά των επαγγελματιών. Ιδανικά συμβουλέψου γνωστούς σου που έχουν ήδη τατουάζ.

 Pinterest embed

4. Κλείσε ραντεβού

Είναι καλύτερο να πας σε ένα μέρος αφού πρώτα έχεις συνεννοηθεί με τους ειδικούς και έχεις κλείσει συγκεκριμένο ραντεβού, ούτως ώστε να υπάρχει και από την πλευρά τους άνεση χρόνου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

5. Να αναμένεις ότι θα κοστίσει πολλά χρήματα

Τα τατουάζ κοστίζουν αρκετά χρήματα και πρέπει να μαζεύεις καιρό χρήματα από το χαρτζιλίκι σου για να καταφέρεις να κάνεις ένα καλό επαγγελματικό τατουάζ. Εκτός αν πείσεις τους γονείς σου να σε χρηματοδοτήσουν! Όσο πιο μεγάλο είναι το σχέδιο, τόσο ανεβαίνει η τιμή…

Pinterest embed

 

6. Να ακολουθείς τις οδηγίες φροντίδας του τατουάζ

Αν δε σκοπεύεις να φροντίζεις το τατουάζ σου τον πρώτο καιρό είναι καλύτερο να μην το κάνεις. Ειδικά τις πρώτες δυο εβδομάδες χρειάζεται ειδική καθημερινή φροντίδα. Πρέπει να το καθαρίζεις με ζεστό νερό και  σαπούνι σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα για 5-7 ημέρες. Στη συνέχεια, να απλώνεις ένα λεπτό στρώμα ενυδατικής lotion. Μην τρομάξεις αν το δέρμα σου ξεφλουδίσει στο σημείο του τατουάζ. Είναι λογικό! Μετά την πάροδο της πρώτης εβδομάδας, μη σταματήσεις τη φροντίδα του τατουάζ σου. Πρέπει να το ενυδατώνεις συχνά και να το προστατεύεις με αντηλιακή κρέμα. Έχε υπόψη σου ότι τα τατουάζ, ειδικά τα φρέσκα, δεν κάνει να εκτίθενται στον ήλιο. Οπότε μην αποφασίσεις να κάνεις τατουάζ πριν τις καλοκαιρινές σου διακοπές!

 Pinterest embed

7. Μην υπερβάλλεις στο μέγεθος του τατουάζ

Είναι προσωπική σου απόφαση τι τατουάζ θα επιλέξεις. Αλλά σκέψου λογικά. Αν σου αρέσει να καλύψεις όλο το δέρμα σου με μελάνι και χρώματα, κάντο! Προτού όμως αποφασίσεις, μπες στο Διαδίκτυο, δες εικόνες, φαντάσου τον εαυτό σου. Μην ξεχνάς ότι το τατουάζ είναι κάτι μόνιμο!

Ν.Κ.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Philip Sidney
Η Σκέψη της ημέρας
Philip Sidney
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....