Ρεβίθια πικάντικα με γαύρο μαρινάτο σε μαρουλόφυλλα

17 Νοεμβρίου 2016

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά

Υλικά

-1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
-180-200 γρ. γαύρο μαρινάτο στο λαδόξιδο
-4 καρδιές μαρουλιού
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-1 κουτ. σούπας αμύγδαλα τριμμένα
-2 κουτ. σούπας κάππαρη καλά πλυμένη
-2-3 κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ
-1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
-μπούκοβο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Eκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια στο μούλτι με ίση ποσότητα χλιαρού νερού, τα πολτοποιούμε και τα αδειάζουμε σε μπολ. Χτυπάμε στο μούλτι τον χυμό του μισού λεμονιού, τα τριμμένα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο, την κάππαρη και το μπούκοβο και τα χτυπάμε όλα μαζί για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν μια κρέμα λεία και ομογενής. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο λεμόνι. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις καρδιές μαρουλιού, τις κόβουμε στη μέση και βάζουμε από 2 κομμάτια σε κάθε πιάτο. Γεμίζουμε με μπόλικη σάλτσα τα φύλλα, απλώνουμε πάνω τον γαύρο και αμύγδαλα φιλέ.

 

 

http://www.thecookbook.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όσκαρ Ουάιλντ
Η Σκέψη της ημέρας
17:58 Όσκαρ Ουάιλντ