Πικάντικα κυπριακά πιτάκια με μαριναρισμένα τυράκια

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 κ.γ. χαρίσα (καυτερή σάλτσα πιπεριάς) ή λίγες σταγόνες ταμπάσκο</li>
<li>τον πολτό από 1 – 2 σκελίδες σκόρδου</li>
<li>2 κ.σ. λάδι</li>
<li>6 μικρά κυπριακά πιτάκια</li>
<li>2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι</li>
<li>1/2 φλ. φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα</li>
</ul>
<p><strong>Για το σερβίρισμα </strong></p>
<ul>
<li>μαριναρισμένα κατσικίσια τυράκια από βάζο (σε μπακάλικα και deli, χύμα ή σε βαζάκια από διάφορες ελληνικές εταιρείες – π.χ. Ερίφι, Ιναχος) ή κυβάκια φέτας, που περνάμε από ένα μπολάκι με λάδι και ρίγανη ξερή</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> για 6 πιτάκια</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Ανακατεύουμε τη χαρίσα (καυτερή σάλτσα πιπεριάς) ή το ταμπάσκο, τον πολτό σκόρδου και το λάδι και αλείφουμε τα κυπριακά πιτάκια. Τα ψήνουμε για 8 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι και τον κόλιανδρο ή μαϊντανό. Σερβίρουμε με τα μαριναρισμένα κατσικίσια τυράκια ή τα κυβάκια φέτας. </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα