Η Σάρον Στόουν βάζει τα κλάματα σε συνέδριο με θέμα τους βιασμούς γυναικών

20 Νοεμβρίου 2016

"Ήθελα να βγάλω το κορμί μου σαν να ήταν ζακέτα και να το άφηνα εκεί στο νοσοκομείο, μαζί με όλα τα υπόλοιπα".

ΞΕΣΠΑΣΕ σε δάκρυα η Σάρον Στόουν! Ο βιασμός και το γράμμα που την συγκλόνισε- ΒΙΝΤΕΟ

Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα της,  η διάσημη ηθοποιός Σάρον Στόουν, την ώρα που  διάβαζε από το βήμα συμποσίου στο Πανεπιστήμιο Santa Clara, την επιστολή μιας γυναίκας που είχε πέσει θύμα βιασμού. Το θέμα του συμποσίου, ήταν "οι βιασμοί στα Πανεπιστήμια".

Η κοπέλα, -τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά-, αναφέρεται ως Έμιλι Ντόε, περιγράφει τασυναισθήματα της και όλο τον εφιάλτη που έζησε, όταν μετά από ένα πάρτι βρέθηκε γυμνή και χωρίς να αισθάνεται τίποτα στο νοσοκομείο. Εκεί έμαθε ότι την βρήκαν πίσω από έναν κάδο σκουπιδιών, αναίσθητη.

Λέει χαρακτηριστικά στο γράμμα: «Σερνόμουν από δωμάτιο σε δωμάτιο με μια κουβέρτα τυλιγμένη γύρω μου, ενώ άφηνα πίσω μου μια γραμμή από πευκοβελόνες.  Μου ζήτησαν να υπογράψω κάτι χαρτιά που έλεγαν "Θύμα Βιασμού" και τότε πίστεψα πως όντως κάτι είχε συμβεί. Τα ρούχα μου κατασχέθηκαν και στεκόμουν γυμνή, ενώ οι νοσηλεύτριες μετρούσαν με έναν χάρακα διάφορες γρατσουνιές που είχα στο κορμί μου και τις φωτογράφιζαν» και συνεχίζει:

«Λίγες ώρες μετά μου επέτρεψαν να πλυθώ. Στάθηκα όρθια και παρατηρούσα το σώμα μου κάτω από τους υδρατμούς του νερού και αποφάσισα πως δεν το θέλω πια. Το φοβόμουν, δεν ήξερα τι είχε υπάρξει μέσα του, αν ήταν μολυσμένο, ποιος το είχε ακουμπήσει. Ήθελα να βγάλω το κορμί μου σαν να ήταν ζακέτα και να το άφηνα εκεί στο νοσοκομείο, μαζί με όλα τα υπόλοιπα. Εκείνο το πρωί, το μόνο που μου είπαν ήταν ότι είχα βρεθεί πίσω από έναν κάδο σκουπιδιών, πιθανότατα βιασμένη από έναν άγνωστο».

Η Σάρον Στόουν χαρακτήρισε το γράμμα «πάρα πολύ δυνατό» και σημείωσε πως ήταν αδύνατο κανείς να το διαβάσει «χωρίς να νιώσει να του ραγίζει την καρδιά και την ψυχή».

«Υπάρχουν πολλές Έμιλι Ντόε, πολλές γυναίκες που δεν τις έχουμε ακούσει και πρέπει να αλλάξουμε και την κουλτούρα και τους νόμους» σχετικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις, τόνισε η Στόουν.

Το γράμμα της κοπέλας πυροδότησε τη συζήτηση σχετικά με τους βιασμούς σε πανεπιστήμια και το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης. Ο δράστης, πρώην κολυμβητής του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ,  αφέθηκε ελεύθερος έχοντας εκτίσει το μισό της ποινής του που ήταν... εξάμηνη.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιάννης Ρίτσος
Η Σκέψη της ημέρας
Γιάννης Ρίτσος
Σε ποια φαγητά ξεσπάμε όταν έχουμε στρες;
Στρες, Άγχος και Διατροφή: Το στρες και το...
Εργαζόμενη μητέρα: Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο...
Κάπου στη μέση του δρόμου της ζωής μου κι...