Γιουβέτσι ογκρατέν με κιμά

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό βρασμένο και στραγγισμένο</span></li>
<li><span>1 δόση σάλτσα κιμά (βλ. συνταγή παστίτσιο)</span></li>
<li><span>2 φλ. τριμμένες φρέσκες ντομάτες</span></li>
<li><span>5 αυγά</span></li>
<li><span>1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό</span></li>
<li><span>1 ποτήρι φρέσκο γάλα</span></li>
<li><span>250 γραμμ. ανθότυρο σε τρίμματα</span></li>
<li><span>250 γραμμ. φέτα σε τρίμματα</span></li>
<li><span>αλάτι</span></li>
<li><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>Σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος στρώνουμε το βρασμένο και στραγγισμένο κριθαράκι. Στη συνέχεια, το περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε. Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα κιμά. Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες.</p>
<p>Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα. Τα ανακατεύουμε, να ενωθούν. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι. Περιχύνουμε το ογκρατέν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200<span>Ο</span>C για 25΄.</p>
<p><em>Πρόταση: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κιμά με κρέας.</em></p>
<p><em><br /></em></p>
<p><em><br /></em></p>
<p><em><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></em></p>
<p><em><br /></em></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα