Μένω νηστική όλη μέρα και τρώω μεγάλες ποσότητες το βράδυ

21 Νοεμβρίου 2016
Η ΤΙΝΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR ρωτά

Αναγνώστρια μας ρωτά: Εξαιτίας της πολύωρης δουλειάς και του άγχους έχω φτάσει σε σημείο να μην τρώω τίποτα από το πρωί μέχρι το βραδύ και όταν τελικά φτάσω σπίτι το βραδύ να τρώω μεγάλες ποσότητες και κυρίως μπισκότα και μαύρη σοκολάτα γνωρίζω πως πρέπει να αλλάξω την διατροφή μου αλλά αυτή η κακή μου συνήθεια θα μπορούσε να μου προσθέσει παραπάνω κιλά.

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Ευμένης Π. Καραφυλλίδης


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γεια σας,

Είμαι σίγουρος ότι αισθάνεστε τεράστια πίεση όταν σκέφτεστε ότι δεν φάγατε ή ότι πρέπει να αρχίσετε να τρώτε καλύτερα και να προγραμματίζετε την καθημερινότητά σας. Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ και για κάποιο παράξενο λόγο ποτέ δεν θα βρείτε χρόνο για ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα για φαγητό, αν δεν συνειδητοποιήσετε πόσο κακό κάνετε στον οργανισμό σας επικροτώντας με τη στάση σας αυτή την κατάσταση πολύωρης νηστείας, γιατί πάντα κάτι απρόοπτο θα συμβαίνει και θα έχετε συνεχώς άλλες προτεραιότητες.

Το θετικό είναι ότι αντιλαμβάνεστε πως τα παραπάνω κιλά είναι το αποτέλεσμα κακών χειρισμών και όχι η αιτία αυτών. Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές! Αφιερώστε 10 λεπτά μόνο από το χρόνο σας στη δουλειά για να φάτε με ηρεμία, θα δείτε πως αυτόματα ύστερα από το γεύμα θα ενεργοποιηθείτε και σταδιακά θα αυξηθεί η παραγωγικότητά σας! Το συγκεκριμένο 10λεπτο όχι μόνο δεν θα σας αποσπάσει από την εργασία σας, αλλά πιθανότατα να βελτιώσει τη σκέψη σας και να σας κρατήσει σε εγρήγορση μέχρι αργά.

Επίσης, όταν θα φτάσετε στο σπίτι δεν θα παρουσιάσετε αυτά τα ξεσπάσματα υπερφαγίας που περιγράφετε τώρα. Πάρτε μαζί σας λίγους ξηρούς καρπούς, φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα (χωρίς ζάχαρη), κρύες σαλάτες της αρεσκείας σας που μπορούν «μαγικά» να μετατραπούν σε πλήρες γεύμα (με λαχανικά εποχής, ξηρούς καρπούς, κάποιο βρασμένο όσπριο ή αυγό, παξιμάδι, τυρί κλπ.). Εφόσον έχετε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά, μην συνεχίζετε με τον τρόπο σας να τιμωρείτε τον εαυτό σας. Ακούστε τι σας λέει και μην απομακρύνεστε από αυτόν! 

Με εκτίμηση,

ΕΥΜΕΝΗΣ Π. ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ BSc (Hons), MSc, NYSCDN

Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πανεπιστημίου Leeds M., Αγγλία

Πανεπιστημίου Columbia, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ General

Μέλος Ογκολογικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ General

email: ek2174@columbia.edu

Τηλ:  2107470167 // 6974442646

www.karafillides.grΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...