Κόψτε τις συνήθειες που προσθέτουν λίπος

21 Νοεμβρίου 2016

Έχετε παρατηρήσει αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες τώρα που η θερμοκρασία έχει πέσει;

Οι στατιστικές δείχνουν ότι το χειμώνα λόγω της μεγαλύτερης παραμονής μας στο σπίτι, της περισσότερης δουλειάς αλλά και της πεσμένης ελαφρά ψυχολογίας μας, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να τσιμπολογούν περισσότερο.

Μια συνήθεια η οποία εκτός από το βάρος μπορεί να αλλάξει και το σώμα σας καθώς φέρνει μαζί της αύξηση στο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Αντισταθείτε…


Κάντε θρεπτικές επιλογές. Συνήθως, το τσιμπολόγημα συνδέεται με την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων και λιπαρά, τα οποία περιέχουν αρκετές θερμίδες έστω και αν επιλέξατε μικρή ποσότητα. Μήπως αυτό σας θυμίζει ώρες μπροστά στην τηλεόραση «αγκαλιά» με ένα μπολ ξηρών καρπών;

Γι’ αυτό… τοποθετήστε σε εμφανές σημείο για τις «επικίνδυνες ώρες» φρούτα (φρέσκα ή αποξηραμένα), μία χούφτα δημητριακών ολικής άλεσης ή 1-2 φρυγανιές ή ρυζογκοφρέτες με τυρί-κρέμα μειωμένων λιπαρών και καταφύγετε σε αυτά αν νιώσετε πραγματική ανάγκη να φάτε κάτι. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να ξεχνάτε το μέτρο.

Απασχολείστε το μυαλό σας κάνοντας κάτι άλλο όπως να βουρτσίσετε τα δόντια σας, να διαβάσετε ένα βιβλίο, να μιλήσετε στο τηλέφωνο με ένα φίλο/φίλη.

Από την Επιστημονική Ομάδα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Αναστάσιου Παπαλαζάρου (www.nutrimed.gr)


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ