Τα κριτήρια του εδαφικού στη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στο Μοντ Πελεράν

21 Νοεμβρίου 2016

Με καθυστέρηση σχεδόν μιας ώρας ξεκίνησε στο Μοντ Πελεράν η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με πηγή της ελληνοκυπριακής πλευράς, η συνάντηση αρχίζει με συζήτηση επί των κριτηρίων του εδαφικού, με στόχο να υπάρξει κατάληξη επί αυτών, αποτύπωσή τους σε χάρτη και καθορισμός ημερομηνίας για πολυμερή Διάσκεψη.

Η καθυστέρηση της έναρξης της συνάντησης οφείλεται σε εσωτερική σύσκεψη της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών, της οποίας είχαν προηγηθεί χωριστές συναντήσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο 'Εσπεν Μπαρθ Άιντε, πρώτα με τον κ. Ακιντζί και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο κ. Άιντε, η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

 

Διαβάστε ακόμη:

 

http://www.boro.gr/152033/synexeia-diapragmateysewn-sthn-elvetia-gia-to-kypriako

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...