Τάρτα με κρεμμύδια, κυδώνια, αξιώτικη γραβιέρα και κουκουνάρι

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας ή κουρού</li>
<li>90 γρ. μπέικον, σε ψιλά καρέ</li>
<li>2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ</li>
<li>1 μέτριο κυδώνι, καθαρισμένο και χοντροτριμμένο</li>
<li>3 αυγά</li>
<li>180 ml κρέμα γάλακτος</li>
<li>80 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη</li>
<li>1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο</li>
<li>60 γρ. κουκουνάρια</li>
<li>30 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σκεύος</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> για ταρτιέρα 22 εκ.</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 25΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> περίπου 1 ώρα</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον με τα κρεμμύδια, το κυδώνι και αλατοπίπερο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε 1 – 2 κουτ. σούπας νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 8 – 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως τα υλικά. Αποσύρουμε.</p>
<p> </p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και λαδώνουμε την ταρτιέρα. Απλώνουμε τη ζύμη, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Κόβουμε όση ζύμη εξέχει και την τρυπάμε σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι. Καλύπτουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε φασόλια ή ρύζι (ωμά) – για να μη φουσκώσει η βάση στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε χαμηλό ράφι. Ξεφουρνίζουμε, τυλίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα με τα όσπρια ή το ρύζι και τα πετάμε. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180° C.</p>
<p> </p>
<p>Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο και το τυρί μέχρι να αναμειχθούν.</p>
<p> </p>
<p>Αδειάζουμε το μείγμα των κρεμμυδιών στην ψημένη σφολιάτα, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κουκουνάρι. Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σφίξει η γέμιση. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στα ποτήρια μας</span></span> Ενα αρωματικό λευκό κρασί από Traminer, ξηρό ή ημίξηρο.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα