6 πράγματα που μπορούν να καταστρέψουν μια φιλία

Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι τόσο εύκολες όσο μπορεί να σου φαίνονται. Μπορεί να αγαπάς τις φίλες σου και να έχεις μια πολύ καλή σχέση μαζί τους αλλά υπάρχουν κάποιες λεπτές ισορροπίες που αν τις ξεπεράσεις μπορείς να παρεξηγηθείς, ακόμα και να διαλύσεις μια φιλία.

Δες παρακάτω τι πρέπει να προσέχεις:

1. Μην περιμένεις συνέχεια από τη φίλη σου προτάσεις για εξόδους

Ακόμα και αν εκφράζεις τον έντονο ενθουσιασμό σου για τις προτάσεις της και είσαι πάντα πρόθυμη να βγείτε και να περάσετε τέλεια, μην αφήνεις πάντοτε τη φίλη σου να βρει ιδέες για να περάσετε χρόνο μαζί. Κάποια στιγμή θα βαρεθεί να παίρνει συνέχεια εκείνη τις πρωτοβουλίες και να σκέφτεται και για σένα. </p>

2. Μην απαιτείς να είστε μαζί 24 ώρες το 24ωρο

files-suzitoun-filia

Είναι ωραίο να περνάς καλά με τη φίλη σου και να μοιράζεσαι στιγμές μαζί της αλλά δε γίνεται να είστε συνέχεια μαζί  Υπάρχουν άλλωστε κι άλλα άτομα στη ζωή σας.

3. Μη χάνεσαι εντελώς από τη ζωή της φίλης όταν έχεις μια καινούρια σχέση

Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στο χρόνο που αφιερώνεις στα σημαντικά άτομα της ζωής σου. Δε γίνεται να μονοπωλεί το χρόνο σου μόνο ένας. Είναι κατανοητό να θέλεις να είσαι συνέχεια με το αγόρι σου, ειδικά τον πρώτο καιρό της σχέσης σου. Η φίλη σου οφείλει να δείξει κατανόηση. Αλλά εώς ένα βαθμό… Αν δε σε βρίσκει ποτέ, είναι δικαιολογημένο να πληγωθεί και να θυμώσει μαζί σου.

4. Μην κουτσομπολεύεις υπερβολικά

Το κουτσομπολιό είναι ίδιον της γυναικείας αλλά και γενικότερα της ανθρώπινης φύσης. Οπότε είναι λογικό να κουτσομπολεύσεις καταστάσεις και πρόσωπα με τη φίλη σου. Μην το παρακάνεις όμως! Αν αποκτήσεις τη φήμη της κουτσομπόλας, θα αρχίσουν όλοι να σε φοβούνται και θα χάσεις τις φίλες σου γιατί θα υποψιάζονται ότι μιλάς γι’ αυτές πίσω από την πλάτη τους.

5. Μην κρατάς μούτρα

files exthroi

<p>Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα πάνω και τα κάτω τους και είναι φυσικό να ξεσπούν στους πιο κοντινούς τους ανθρώπους. Μην παρεξηγείσαι λοιπόν εάν η φίλη σου σου φερθεί απότομα. Δείξε κατανόηση, όπως -πρέπει να- δείχνει κι εκείνη.

6. Μη ζηλεύεις τη φίλη σου

Είναι ανθρώπινο να αισθάνεσαι σε κάποιες φάσεις ζήλια για τη φίλη σου, αν για παράδειγμα είναι πολύ καλή μαθήτρια ή αν ζει τον τέλειο έρωτα κι εσύ δεν έχεις τίποτα από αυτά. Προσπάθησε να ελέγχεις τη ζήλια σου και να εκφράζεις περισσότερο τη χαρά σου για την ευτυχία της φίλης σου. Χαιρόμαστε με τις χαρές του φίλου μας και λυπόμαστε με τις λύπες του.

Σχετικά άρθρα