Κοτόσουπα αυγολέμονο σαν βελουτέ!

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<p class="recipe-style-title"><strong>Υλικά Συνταγής</strong></p>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>1 κοτόπουλο γύρω στα 1.700 γραμ.</span></li>
<li><span>1 καρότο</span></li>
<li><span>1 κρεμμύδι</span></li>
<li><span>1 κλωνάρι σέλερυ</span></li>
<li><span>Αλάτι</span></li>
<li><span>φρεσκοτριμένο πιπέρι</span></li>
<li><span>1 φλ. ζυμαρικά μικρά (όπως το αλφαβητάρι)</span></li>
<li><span>1 κ.γ κορν φλάουρ</span></li>
<li><span>2 αυγά</span></li>
<li><span>2 λεμόνια</span></li>
<li></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<p class="recipe-style-title animated pulse"><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<div>*Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 20 λεπτά</div>
<div> </div>
<div>Πλένουμε το κοτόπουλο.</div>
<div>Βάζουμε το πουλερικό σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα λαχανικά. Σκεπάζουμε με νερό με περίπου 3 λίτρα νερό, για να το καλύπτει τελείως. Αφήνουμε να πάρει βράση.<br />Ξαφρίζουμε στα πρώτα λεπτά του βρασμού όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια, αφαιρώντας τον με κουτάλα.<br />Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.</div>
<div> </div>
<div>Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μία πιατέλα, όπου και το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο.</div>
<div> </div>
<div>Σουρώνουμε το ζωμό. Αφαιρούμε τα λαχανικά. Βάζουμε ξανά το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζυμαρικό ή ρύζι. Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ζυμαρικό. Αλατοπιπερώνουμε. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά για να κοπεί ο βρασμός. Περιμένουμε λίγα λεπτά.</div>
<div> </div>
<div>Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμόνι.</div>
<div>Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και λίγο λίγο ρίχνουμε -συνεχίζοντας το χτύπημα- το λεμόνι. Παίρνουμε λίγη σούπα από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το αυγολέμονο, για εξισορροπήσουμε τη θερμοκρασία των αυγών, πάντα χτυπώντας το μίγμα με σύρμα.</div>
<div>Περιχύνουμε τη σούπα με το αυγολέμονο ανακινώντας τα υλικά.</div>
<div> </div>
<div>Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει ελαφρά, πάντα ανακατεύοντας την τακτικά.</div>
<div> </div>
<div>Σερβίρουμε την κοτόσουπα ζεστή, σε ζεστά μπολ, και ψιλοκόβουμε σε κάθε μπόλ λίγο κοτόπουλο.</div>
<div> </div>
<div>Extra tips:</div>
<div>*Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το κορν φλάουρ. Αν, όμως, πρόκειται να ξαναζεστάνετε την σούπα τότε είναι απαραίτητο για να μην κόψει το αυγολέμονο.</div>
<div>*Η σούπα αυτή γίνεται και χωρίς ζυμαρικά, σαν βελουτέ.</div>
</div>
<div> </div>
</div>
<div> </div>
<div>πηγή:www.argiro.gr</div>
<div> </div>

Σχετικά άρθρα