Αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια

Τουλάχιστον 24 νεκροί, μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις και τεράστιες ζημιές σε ένα νοσοκομείο και δύο σχολεία είναι ο απολογισμός του ισχυρότατου και φονικού ανεμοστρόβιλου που έπληξε το προάστιο Μουρ, στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι αρχές αρχικά έκαναν λόγο για 51 νεκρούς, ωστόσο φαίνεται ότι ο αριθμός αυτός δεν επαληθεύτηκε, ενώ αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως κάποια από τα θύματα καταμετρήθηκαν περισσότερες από μία φορά. Ωστόσο, αξιωματούχοι τονίζουν πως ο τελικός απολογισμός ίσως να αποδειχθεί χειρότερος από τον τωρινό, αφού και άλλες σοροί μπορεί ακόμη να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια.

Επιστολή συμπαράστασης για τα θύματα στην Οκλαχόμα

Πυροσβέστες, αστυνομικοί και δεκάδες εθελοντές δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό κατά τη διάρκεια της νύχτας να αναζητούν επιζώντες μέσα από τα συντρίμμια, χρησιμοποιώντας φακούς. Τα ηλεκτροφόρα καλώδια που βρίσκονταν στους δρόμους δυσκόλευαν ιδιαίτερα το έργο τους. Παρόλα αυτά, περισσότεροι από 100 άνθρωποι βγήκαν μέσα από τα συντρίμμια των κτιρίων ζωντανοί μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας. Οι τραυματίες από το φονικό καιρικό φαινόμενο ανέρχονται σε 236.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης οι Αρχές ζήτησαν από τα δημοσιογραφικά συνεργεία που βρίσκονταν στην περιοχή να απομακρύνουν τους δορυφόρους τους, καθώς ο ήχος των μηχανημάτων δεν επέτρεπε στους διασώστες να ακούσουν φωνές τυχόν επιζώντων. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την Οκλαχόμα σε κατάσταση “μέγιστης καταστροφής

Σχετικά άρθρα