Σχέση με μικρότερο, μια σχέση ανασφάλειας. Πώς να τη χειριστώ;

Είμαι 29 ετών και μόλις χώρισα από σχέση εξ αποστάσεως. Όλο αυτό μού προκαλούσε ανασφάλεια, φόβο και αρνητικές σκέψεις.

Εγώ είμαι μεγαλύτερή του και σκεφτόμουν διαρκώς πως τελικά θα με αφήσει για μια μικρότερη. Και δεν έκρυβα τις ανησυχίες μου. Αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τσακωνόμαστε διαρκώς, σχεδόν κάθε ημέρα. Βέβαια, κίνητρο ο ίδιος δεν μου είχε δώσει.

Πάντα σωστός και εγώ πάντα ανήσυχη και καχύποπτη, σαν να μην πίστευα ότι έχω κάτι όμορφο στη ζωή μου. Εγώ η ίδια το κατέστρεφα με το μυαλό μου. Και φοβάμαι μην κάνω τα ίδια και σε άλλη σχέση μου. Νιώθω σαν να θέλω να ελέγξω τα πάντα και να προλάβω το κακό πριν καν συμβεί. Πώς θα τα καταφέρω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Ψυχολόγος – Ψυχοδραματίστρια Σοφία Κουφοπούλου

Οι διαπροσωπικές σχέσεις ίσως είναι οι πιο δύσκολες στο να διατηρηθούν καθώς πιο άμεσα ερχόμαστε σε επαφή όχι μόνο με κάποιον άλλον άνθρωπο αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό, τόσο με τα προτερήματα όσο και με τα ελαττώματά μας.

Είναι σημαντικό που αντιλαμβάνεσαι και αναγνωρίζεις το πώς λειτουργείς σε μια σχέση, τη συμπεριφορά σου, τα συναισθήματα που βιώνεις και τις σκέψεις που κάνεις. Η διάθεση που έχεις να δουλέψεις με τον εαυτό σου αποτελεί αξιόλογο κίνητρο στο να διερευνήσεις περισσότερα κομμάτια του εαυτού σου και να μάθεις περισσότερα για σένα.

Όπου υπάρχει «θέλω», υπάρχει και «μπορώ»

Το πρώτο βήμα λοιπόν, το οποίο είναι κρίσιμο να γίνει, είναι να αναγνωρίσουμε τι μας δυσκολεύει στην προσωπικότητά μας. Και αυτό είναι κάτι που έχεις ήδη κάνει. Το επόμενο είναι να κάνεις κάτι με αυτή τη συνειδητοποίηση.

Μπορείς να σκεφτείς λοιπόν, τι είναι αυτό που σε οδηγεί στο να είσαι καχύποπτη, να μην μπορείς να αφεθείς και να δημιουργήσεις μια σχέση που θα μπορείς να απολαύσεις. Και ταυτόχρονα μπορείς να σκεφτείς τους λόγους που θες έναν άνθρωπο δίπλα σου ώστε να φανταστείς τον εαυτό σου πώς θα ήθελες να είναι μέσα στη σχέση που θα επιθυμούσες. Έχοντας τη θέληση μπορείς να βρεις και τον τρόπο.

Σοφία Κουφοπούλου
Ψυχολόγος – Ψυχοδραματίστρια
6947834889
drasipsyhis.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέση με μικρότερο: Όταν ο δεσμός πάθους και έρωτα «σπάει»

Έχω σχέση με μικρότερο και με κρύβει από τους γονείς του: Τι να κάνω;

Σχέση με μεγαλύτερο: Να συνεχίσω και όπου πάει ή να τον αφήσω και να προχωρήσω;

Σχετικά άρθρα